sábado, 11 de febrero de 2012

A VECES, LO BARATO SALE CARO


Recibir tratamientos de personas no cualificadas es poner en riesgo la salud. Busca los profesionales sanitarios: médic@, fisioterapeuta y enfermer@!!

4 comentarios:

 1. De les dues classes hi ha persones cualificades i que treballen molt bé. No hem de fer massa barreja ni atacar a ningú.
  A tots dos costats hi ha persones que per molt que hagin estudiat no fan les coses bé.
  Els fissios tenen una manera de fer...
  Els massajistes tenen una altre manera de fer... i jo penso que tots dos especialistes poden viure conjuntament i en pau perquè no crec que hi hagin fissios millors o massajistes millors que siguin superiors els uns d'els altres.
  Fa temps hi va haver manifestacions de fissios perquè només volien se ells els que volien i mereixien treballar i això per a mi és orgull inflat.
  El mateix diria que aquestes manifestacions les fecin els massagistes... l'orgull no serveix per res. això sí per fer mal.
  Allà on treballo de voluntària hi ha vingut a col.laborar alguns fissios que han estat persones competens i excel.lents compartint amb tots els companys les seves teràpies i aprenent les altres. S'han fet bones amistats. Fa temps també hi va haver un metge. En aquest llopc tots tenim el nostre diploma i amb 19 anys mai hi ha hagut cap denúncia, també he de dir que a l'nay hi solen passar uns 8.ooo pacients i tothom ha quedat i queda content amb el tracte rebut tot i que hi ha persones que és posen bé del tot
  Crec que hi lloc per tothom menys per l'engany i l'aprofitament això sí fent un bon estudi que pot ser diferent en cada cas.
  El massatge no és intruïsme, és quelcom que pot ajudar a les persones com altres maniobres.
  Quan jo faig el masatge, sé molt bé que puc fer i que no i amb això puc si ho crec convenient demanar l'ajuda d'un altre terapeuta o fissio, si és el cas. Tot ha de ser respectable.
  Em sap greu, però he de dir que no només són els metges i terapeutes els que tenen la veritat absoluta...
  De la malaltia no en té l'esclusiva ningú. La bona manera de fer sí és patrimoni de tothom.
  També penso que tota la societat hauria per ella mateixa de saber moltes més coses d'el cos humà en totes les seves manifestacions per adquirir prudència i no malbaratr el cos, tan de manera interna com externa.
  Espero realnment que puguem caminar conjuntament en el camí de l'ajuda en nosaltres mateixos i els altres, cada un amb la seva feina.

  Gràcies i espero perdonis aquest llarg escrit.
  Una abraçada.

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. No es tracta d'atacar a ningú sinó de concienciar a la gent que acudir a persones que realitzen tractaments més enllà de les seves qualificacions i coneixements és una opció que comporta uns riscs, igual que implantar-te pròtesis mamàries en suposades clíniques low cost.

   Està clar que no es pot posar a tothom en el mateix sac, de bons professionals n'hi ha a tot arreu. I de pèssims també.

   El problema és que legalment els únics que poden realitzar tractaments són els professionals sanitaris reconeguts (metges, fisios i infermers).
   D'aquí prové la lluita de les teràpies alternatives o complementàries, que si oficialment volen formar part d'aquesta llista han de demostrar científicament que funcionen. Però això és un altre tema.

   Evidentment ni els metges i els fisios ni ningú té la veritat absoluta i sóc totalment capaç d'entendre que quan no et trobes bé provis totes les opcions que t'ofereixen. Però s'ha d'anar alerta.

   El diploma que diu massatgista diu que pots realitzar massatges com a eina per relaxar, alleugerir el dolor, etc. L'intrusisme en aquest cas apareix quan aquesta persona utilitza el massatge (i altres tècniques) com a tractament, cosa que la seva titualció no reconeix.

   És un tema complicat, sí.

   Records

   Eliminar
 2. Teniu raó les dues. Els pacient quan van al massatgista o al fissió a de saber perquè i va, i quines en poden ser les conseqüencies, bones o dolentes. L'informació i saber que es vol, es important. I que tan uns professionals com els altres siguin bons.
  Un petonàs.

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. És important que els professionals siguin bons i competents, però també que siguin legals! ;)

   Eliminar